Relatiecoaching - vrijuit communiceren

Herken je dit?  Wanneer je boos bent en je partner jou vraagt: "Is er iets?" en jij antwoordt met "Niets!". Ondertussen straal je in lichaamstaal iets heel anders uit, want je doet die deur net iets te hard dicht, je partner ziet wel beeld, maar geen geluid bij jou en de sfeer is ijzig koud.

 

Bij het aangaan van een relatie heb je te maken met verwachtingen en basisbehoeften. Wanneer de basisbehoefte in een relatie niet wordt vervuld, zie je dat terug, want we hebben allemaal hartsverlangens die we graag door de ander vervuld zien worden. Communicatie is de basis voor een gezonde relatie. Maar wat houdt ons nu tegen om die hartsverlangens te uiten? Dit kan gebrek aan zelfvertrouwen zijn, schaamte, angst voor afwijzing etc.

 

'Vrijuit communiceren' is erop gericht om vrij te spreken en actief te luisteren. We communiceren niet alleen met woorden, maar ook met lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen. Daarnaast vullen we ook vaak zelf nog betekenissen is, omdat iedereen zijn eigen beleving van de werkelijkheid heeft.

Het kan natuurlijk om een liefdesrelatie gaan, maar ook een relatie tussen ouder-kind, vriend-vriendin of broer-zus, die verstoord is. Hierbij is het wel belangrijk dat beide partijen de behoefte hebben om te veranderen. Het mooie van deze methodiek is dat je vaak met één sessie al de kennis en handvatten hebt om er thuis, samen, mee verder te gaan.

Kosten €60,00 per uur.